Néhány szó magamról, és a kezdetekről.

 

A kutyák iránti vágyam, gyerekkorom óta megvan. Folyton újságokat olvastam,

filmet néztem, vagy könyvet bújtam. Mindegy volt, csak kutya legyen benne.

Az első kutyámat -Lerryt- tizennyolc éves koromban kaptam.

    Ő egy keverék kutya volt. Akaratos, de nagyon okos. Mindent megtanítottam neki, amit csak lehetett. Egyik sétánk alkalmával megláttam egy kutyát, egy fiatal lány sétáltatta. Először a szépsége ragadott meg. De ahogy figyeltem őket, feltünt, hogy olyan kontaktusban vannak, amit eddig még nem láttam. Utána néztem a kutya fajtájának. Ahogy egyre többet tudtam meg róla, annál mélyebb lett a vágyam  egy ilyen kutya iránt. Ekkor még nem volt lehetőségem Golden Retriever-t tartani.

     Lerry kezdett öregedni, amikor szóba került egy kutya vásárlása. Én, megemlítettem a  fajtát a családomnak. Innen már csak idő kérdése volt, hogy mikor lesz a családunkban egy Golden Retriever. Végül eljött az idő, és 2004 tavaszán hazahoztuk a várva várt apróságot. Első perctől kezdve tanítgattuk, de a "célirányos" oktatást későn kezdtük el vele. Egyszer, az ismerősök unszolására, kiállításra is elmentünk és nagy meglepetésünkre a második lett. Ott beleszerettem ebbe a világba, és azóta,  rendszeres  résztvevője vagyok.  A kutyaiskolában,  és  a kiállításokon is új nagyszerű barátokra leltem, akiktől nagyon sokat tanultam, és tanulok folyamatosan. Jelenleg három kutyám van, akiknek igyekszem rengeteg szeretetet adni. Ajánlom mindenkinek ezt a fajtát. Hűséges, szeretetre méltó, embercentrikus. Figyelmes neveléssel  hosszú időre  jó társunk lesz. Családtagként  laknak velünk, szabad bejárásuk van a lakásba. Minden nap foglalkozunk velük, hetente többször mezőre, vagy vízhez is elmegyünk.

     Köszönettel tartozom  férjemnek, a rengeteg tanácsért, és támogatásáért. Nélküle nem lehetnék e csodálatos fajta híve. És mindenkinek köszönöm aki segít és segített a tanácsaival.

                          Nézz körbe a honlapon .......                             Jó szórakozást!